Basalt split kopen

Basalt split is een populaire siersplit in ons land. Basaltsplit is door zijn eigenschappen geschikt voor zowel tuinen als opritten. Doordat basaltsplit zeer hard is, is het ook geschikt als bodembedekker voor op opritten en parkeerplaatsen, het wordt namelijk niet kapotgereden en slijt veel minder snel.

Basalt split, vulkanisch gecreëerd

Basalt split is gemaakt van basalt. Basalt is een vulkanisch stollingsgesteente. Dit betekent dat het ontstaat doordat de hete lava uit vulkanen stolt. Deze stolling vindt plaats aan het oppervlak van de aarde. Doordat de hete lava krimpt door afkoeling ontstaan zeshoekige kristallen, één van de typische eigenschappen van Basalt.

Kies de juiste maat basalt split

Basalt Split is in verschillende groottes (ofwel gradaties) verkrijgbaar. Basalt split bij Grindwebshop.nl bijvoorbeeld is verkrijgbaar in de gradaties 8-16mm en 16-32mm. Hoe kleiner de gradatie, hoe mooier de split over het algemeen is. Bij grote grind-oppervlaktes als opritten of parkeerterreinen geldt dit echter niet en is het beter een grotere gradatie te kiezen.

Basalt split voor op de parkeerplaats

Er zijn verschillende typen grind en split, variërend van zacht tot zeer hard. Basaltsplit behoort tot de zeer harde splitsoorten. Hierdoor is het onverslijtbaar en breekt het niet snel. Hierdoor kunt u basalt split niet alleen in uw tuin toepassen maar ook op plekken waar veel zware voertuigen rijden zoals parkeerplaatsen of een oprit.

Wilt u meer advies over de aankoop van basalt split of een andere split of grindsoort? Ga naar dan naar grindwebshop.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *