Ardenner split kopen

Ardenner split is een zeer harde en kleurvaste splitsoort. De kleur van Ardenner Split is egaal grijs of geel. Doordat Ardenner split zeer hard is, is het heel geschikt voor bijvoorbeeld een oprit of parkeerplaats. Zelfs als u er regelmatig met een vrachtwagen over rijdt blijft deze siersplit goed. (mits de split goed gestort is)

Ardenner split, afkomstig uit de Belgische Ardennen

Ardenner split is afkomstig uit, jawel, de Belgische Ardennen. De split wordt met name gewonnen in het westelijke deel van de Ardennen. Het gebied rond Luik, Charleroi en Dinant. Ardenner Split is de meest verkochte split in Nederland. Dit komt door zijn mooie eigenschappen als kleur, hardheid en de prijs. Doordat de split in de omgeving van Nederland wordt gewonnen zijn de vervoerskosten laag. En dat scheelt in prijs.

De winning van Ardenner split

Ardenner split wordt gewonnen door het tot ontploffing brengen van kalksteen. Door de schokgolf breekt de kalksteen. Hiervan komen grote brokken kalksteen. De steen wordt verder gebroken tot het vervoerd kan worden. Later wordt het in een breker verder gebroken tot de grootte van de split die bij u in de tuin terecht komt. De split is verkrijgbaar in de maten 4-25mm en de kleuren grijs en geel. Deze verschillende kleuren worden uiteraard uit een verschillende soort Ardenner kalksteen gewonnen.

Ardenner split uit één groeve

Waar u op moet letten bij het kopen van Ardenner split is dat u uw grind koopt bij een leverancier die levert vanuit één groeve. Bij Grindwebshop.nl weet u zeker dat u de grind uit een groeve krijgt. Zo krijgt u geen kleur- en maatverschillen in uw grind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *